2012. március 19., hétfő

Masszázstechnikák


Gyógymasszázs
Orvosi utasításra végzett gyógyító célzattal alkalmazott kezelés, melyet általában kapcsolnak más gyógyeljárással - különféle fizikoterápiás kezeléssel, valamint gyógytornával. Alapja a svédmasszázs, melyet nyugati masszázsnak is szoktak nevezni. Ide soroljuk a szegment-, kötőszöveti- és a csonthártyamasszázst.
 

Kínai masszázs (tui-na)
Tulajdonképpen ez a tradícionális kínai gyógymasszázs, amely a keleti masszázsrendszerek(japán, thai) alapját is képezi. Célja a szervezetben keringő életenergia (a csi) áramlását gátló akadályok leküzdése, az energiaháztartás helyreállítása/szabályozása, a szervek közötti harmónia megteremtése. A kívánt hatást a meridiánok mentén történő masszírozással és az akupunktúrás pontok kezelésével, különböző masszázstechnikák alkalmazásával érjük el.

GuaSha
A kínai masszázs egyik legősibb eszközös változata, mely különbözik minden más masszázstípustól.
A guasha masszázs során a bőr felületére a kezelendő meridián mentén felvisszük a titkos összetételű gyógynövényolajat, majd egy speciális ökörszarvból készült kaparóeszközzel jellegzetes kaparó mozdulatokat végzünk a meridiánon. A kezelt bőrfelület gyorsan kipirosodik, esetenként lilás –
véraláfutás-szerű elszíneződés(guasha foltok) jelenhet meg, mely néhány óra, vagy néhány nap után nyomtalanul elmúlik. A jól végzett guasha kezelés sohasem jár fájdalommal, inkább furcsa, szokatlan érzés.

Lávaköves masszázs
A kezelés során vízben felmelegített természetes, vulkanikus bazaltköveket használok. Lágy, nyugtató, un. meleg terápiás masszázstípus, amely erősen méregtelenítő hatású, nem csak a testre, hanem a lélekre is hat. A meleg és a lágy mozdulatok hatására, az test és lélek ellazulása nagyon hamar bekövetkezik. Erősen hat a nyirokkeringésre, ezért erősen méregtelenítő hatású. Rendkívül jó depresszió és stresszoldó hatású.
A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti a bioenergia-áramlást, a stresszoldással párhuzamosan javítja a közérzetet. A masszázs nyugodt körülmények között, relaxációs zenére, bőrsemleges- és illóolajmentes masszázsolajjal történik.
A kezelés ellenjavallatai: magas vérnyomás esetén, tüdő- és légzésproblémáknál, egyes máj- és epebetegségeknél, húgyúti, bél- és bélrendszeri problémáknál. Továbbá a masszázs általános ellenjavallatai, valamint krónikus ízületi gyulladások és heveny betegségek esetén. 
 
Nyirokmasszázs
A nyirok szállítja el a szövetekből az anyagcsere azon végtermékeit, amelyek nem képesek visszajutni a vérkeringésbe. Ezért a jó nyirokkeringés az immunrendszer szempontjából nagy jelentőségű. Ez a masszázstípus a nyirokkeringés anatómiai ismeretére épülő SPECIÁLIS, LÁGY MASSZÁZS az EGÉSZ TEST nyirokrendszerén keresztül.  Hol és miért ALKALMAZHATÓ ?
- Serkenti a nyirokkeringést, megszünteti a kézen, lábon, szemhéjon, egész testen jelentkező ödémákat,
  ezáltal
fogyást, kerületi méretcsökkenést előidézve.
- Javítja az izületek, izmok, belső szervek vérellátását, nagyon jó reumás- és izületi fájdalmakra.
- Műtét utáni traumáknál (pl.mellműtét után ) orvosi javallatra. 


Akupresszúrás fejmasszázs
A közismert kozmetikai masszázstól eltérő, lényegesen összetettebb és hatékonyabb kezelési forma. Az arcot és fejet érintő nyolc meridián stimulálásával, valamint a rajtuk elhelyezkedő akupresszúrás pontok kezelésével felgyorsítjuk az energia- és véráramlást az arcon, illetve a fejen. A kezelés a bőrt finommá és bársonyossá teszi, gátolja a rácok kialakulását, valamint lelassítja az öregedési folyamatokat. Kifejezetten ajánlott rendszeres fejfájástól szenvedőknek, migrénes rohamok esetén is. Rendszeres kezeléssel bizonyítottan csökkenthetők a rohamok erőssége és kialakulásának gyakorisága